Снимка: bgonair.bg

По Тракия отдавна забравихме, че асфалтираха, макар воят за ремонта по магистралата из социалните мрежи да бе чутовен.

Цариградско от месеци е в ремонт, краят сякаш се не вижда, призоваха ни за търпение многократно, но какво търпение трябва да имаш, какви нерви – корабни въжета, за да изтърпиш 50 минути от Ректората до Враня.

Освен заради ремонтните дейности и отклоняването на трафика, движението тази сутрин беше допълнително усложнено заради делегация от Китай, която е на официално посещение у нас. Тя е водена от главния прокурор на Китай, който е у нас по покана на Сотир Цацаров.

От Градска мобилност обясниха за България Он Ер, че движението по "Цариградско шосе" ще е затруднено отново и регулирано от пътна полиция до 23 август, когато китайската делегация ще напусне страната.

От общината обещават, че през септември, когато София наистина се напълни, "Цариградско шосе" най-накрая ще бъде окончателно ремонтирано и пуснато за нормално движение. И тези огромни задръствания, на които бяхме свидетели през цялото лято, ще свършат.

Хората, попаднали в днешното задръстването, с право недоволстват.

"20 минути вече. Нормално ли е за август? Просто не е истина. Гледайте какво става – лудница", възмути се шофьор, който обаче признава, че имало необходимост от ремонт.

"Няма начин, трябва да се направи този булевард, беше в окаяно състояние. Пак по-добре, че го правят в отпускарския сезон", коментира той.

Шофьор на автобус пък призна, че градският транспорт е закъснял с половин час.

Жена, попаднала в пътния ад, проявява търпение, въпреки че закъснява с 50 минути за работа.

"Ако искаме да стане по-добре, ще трябва да изтърпим", рече тя.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase