Комплексът трябва да бъде завършен през 2018 г. Снимка: Гаранти Коза

Баровци от Турция и Персийския залив са първите купувачи "на зелено" на петзвездните апартаменти, които ще бъдат част от небостъргача в столичния квартал "Младост 3". Реализацията на проекта за изграждането на Трите кули ще започне през есента, очаква се инвеститорът да получи разрешенията за строеж също тогава, съобщиха брокери пред "Монитор".

Според тях в следващите 6-7 седмици на терена ще бъде завършено събарянето на стария соцмагазин „Деница” и ще тръгне подготовката за нулевия цикъл на изграждането.

Вече се сключват предварителни договори за всички видове апартаменти в бъдещия комплекс, като цените вървят от 1540 до 1780 евро за квадратен метър. Засега интересът е основно от чужденци.

Комплекс "Гранд Каньон София" трябва да е готов до януари 2018 г. Той ще се състои от три кули с общо 765 апартамента. 30-етажният небостъргач ще носи името „Рила”.

От първия до 17-ия етаж ще се помещава 5-звезден хотел от известна световна верига, а от 18-ия нагоре ще има луксозни ВИП апартаменти. Плътно до него ще се издигат още две високи жилищни сгради, съответно с по 20 и 22 етажа, които пък ще се казват „Витоша” и „Пирин”.

Според проекта в комплекса ще има мол, фитнес, СПА център, басейн, амфитеатър, детска площадка. Там ще бъде построена и втората по големина очна клиника на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase