Снимка: Булфото, архив

За пореден случай на нагло рязане на гуми сигнализираха живеещи в столичния квартал "Младост". За да предотвратят тези изстъпления, хората са монтирали камера, за да разберат кой е извършителят, разказва историята им bTV.

Проблемът на жителите в блок №349 в столичния квартал "Младост" 3 е от години. Един от потърпевшите е Иван Трайков, който решава със собствени средства да закупи камера, с която да наблюдава паркираните автомобили.

"Миналия вторник сутринта видях един комшия, който е клекнал до гумата ми, стана и се прибра към входа си. И в първия момент, аз понеже бях сънен реших, че си е изпуснал нещо, защото той си ходеше съвсем спокойно", разказва Иван.

След като преглежда записа от камерата, той остава изумен: вижда как негов съсед реже на два автомобила гумите и спокойно се прибира във входа. Според живеещите в блока лошият комшия се казва Николай, а повечето от потърпевшите дори не го познават лично.

Иван Трайков вече е събрал списък с подписи на съседи, които са разпознали човека от записа. Съседите вече са подали сигнала към полицията. От там съобщиха, че по случая е започнало разследване.

А до приключването му хората се надяват, че повече няма да намерят автомобилите си, паркирани пред блока, със спукани гуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase