Снимка: архив Булфото

16-годишният Георги Игнатов, който беше открит мъртъв в Борисовата градина, най-вероятно е убит с нож тип "пеперуда" на 2 метра разстояние от пейката, на която беше намерен от приятелката му.

Момчето е било до металната ограда на конната база в Борисовата ограда, когато е бил убит, съобщава в. "24 часа". За това свидетелстват капки кръв на мястото.

Криминалистите продължават да възстановяват събитията от 2 юни с помощта на близки и приятели на момчето.

На голям периметър около мястото на убийството са иззети десетки предмети. Намерени са и отпечатъци от маратонки, които не са на Георги, но не се знае дали са на убиеца, тъй като мястото е популярно за събиране на младежи.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион "Васил Левски".

Още по темата

Часът е бил малко след 11,30 на 2 юни. След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен. Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята. През това време е притискал с ръка раната си.

Легнал е на пейката, която била обърната към бул. "Драган Цанков", за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от приятелката му и друг приятел на Георги, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

Според разследващите ножът, с който е прободен ученикът, най-вероятно е тип "пеперуда" с острие от 13 см, а ударът е бил много силен. "Пеперудата" е част от аксесоарите на хулигани с профила на футболните фенове.

Четирима от привържениците на столичен клуб са били разпитвани до късно снощи в полицията във връзка с убийството. Те обаче имали алиби за деня и часа на престъплението Безпорно е установено, че нямат нищо общо с убийството на Георги. Открити са и високите близнаци, които са забелязани от Лора на местпрестъплението, но и те са разпитани и освободени.

Според министъра на вътрешните работа Румяна Бъчварова основната версия са убийството е спречкване между футболни фенове. Приятелите на Георги обаче са категорични, че той не е участвал в агитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase