Снимка: архив, Булфото

Ако го питат "Левски" или ЦСКА?, ще каже "Левски", но никога не е парадирал. Ходил е на 4 мача в живота си, обяви Константин Константинов, най-добрият на убития в "Борисовата градина" Георги Игнатов.

Той разказа, че е бил в парка още преди да дойде екипът на Спешна помощ. Трябвало да се видят с Георги и приятелката му. Константин закъснял – бил на лекар.

Още по темата

Лора, приятелката на Георги, е тази, която го намира на пейката с прободна рана. Константин разказа, че тя се е разминала на входа на парка с близнаците, за които се появиха информации, че може да са замесени в случая. Когато се засекли, чула от тях само: "Какво, бе?!"

Те учат в едно училище с нея и се знае, че са били разпитани от полицията.

"Не мога да си го обясня, защото той на никого нищо лошо не е направил, не е дължал пари... който и да го е направил, не мога да си обясня защо го е направил", каза днес той.

Като "спекулации" определи версията за любовен мотив зад убийството друг приятел на Георги - Александър Димитров, който също подчерта, че ако ученикът е имал проблем, е щял да го сподели с близките си.

"Тези версии, които обикалят медиите, че той бил ултрас, че драскал със спрейове, това са неверия...", подчерта Александър.

Приятелите на убития младеж и съучениците му преживяват много тежко случилото се, посочи кризисният психолог Младен Владимиров: "Плакаха много, целият клас беше в траур... Объркани са, това не се приема, много е нереално".

"За жалост, в крайна сметка добрите хора го отнасят... Възпитаните деца. 2 дни преди да почине, се похвали: "Аз хванах стипендия – 5.75 в Търговско-банковата гимназия", разказа Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase