Снимка: Булфото

Столична община ще ремонтира алеите на гробищата в София през тази година. За това са предвидени около 600 хиляди лева. Ремонтът ще обхване трите големи гробищни парка - Централните гробища, Малашевци и Бакърена фабрика.

Още по темата
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя информира и че предстои да бъде изградена нова ограда на гробищата в Малашевци. По пилотен проект там ще започне реконструкция и на част от гробищата.

Общинското предприятие "Гробищни паркове" осигурява почистването и поддържането на алейната мрежа, но грижата за гробните места е на близките, припомни кметът Фандъкова.

Тя, министърът на културата Вежди Рашидов, представители на творерческите гилдии като Христо Мутафчиев, Светлин Русев, Иво Хаджимишев, Нешка Робева и др. посетиха обновения гробищен комплекс "Алея на творците" на Централните софийски гробища.

„Трябва да имаме почит към родовете си, за да ползваме с охота думата родина, иначе сме псевдо патриоти, каза Рашидов. Той благодари на кмета Фандъкова за това, че е подкрепил неговата идея за създаване на  "Алеята на творците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase