Снимка, архив Булфото
fallback

Кражба на трансформаторно масло предизвика пожар и остави стотици хора без ток, съобщиха от ЧЕЗ.

Транформаторно масло е било източено днес от работещ трансформатор в с. Волуяк. Вследствие на кражбата се е разразил пожар, изгорял е трансформаторът и цялото оборудване на трафопоста.

За да бъде осигурена безопасната работа на пожарникарите, е била изключена част от подстанция "Илиянци", в резултат на което 1500 клиенти на компанията от с. Волуяк, с. Мрамор и индустриалната част на столичния квартал "Илиянци" са останали без ток за близо 70 мин.

Около 60 потребители в с. Волуяк, включително ЖП гарата в селото, са все още без електрозахранване. Аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България работят усилено по подмяната на трансформатора и възстановяване на повредените съоръжения и ще бъде направено всичко необходимо, за да приключат още тази вечер, посочват от компанията.

От началото на 2014 г. до момента са повредени 75 трансформатора от кражби на трансформаторно масло. Подмяната на един трансформатор струва между 10 и 30 хил. лв.

От ЧЕЗ призовават за по-строг контрол чрез законодателни мерки, които да ограничат подобен род кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

XXL

преди 9 години

Само ***за ЧеЗ...;(((

22

pastoral

преди 9 години

и българите не създават много деца (колкопто да бъдат "стимулирани" от правителствата.. хахаха), за да има детето максимално от "всичко" и това вече е начин на мислене. "другите" имат много деца и това за тях е все още начин на оцеляване. ако някой си е намислил, че ще може да ограничи населението на земята със старите методи на физическо унищожение е в напълно погрешна, противоприродна посока. айде сега ме наречете и антисемит, понеже ционизма е равен на фашизма.

21

pastoral

преди 9 години

16. аман от цинистка пропаганда за "регилация" на населението, чрез войни, чума, и кастрации. ако аз го напиша това за "нацията" на натеняу, непременно ще съм "фашист и антиционист, нали така. не ви стигна това, което донесе "комунизъма" със себе си, не ви стигна и това, до което доведе и ще доведе неолиберастката имперска политика, която ще затрие света. ако помислите защо, напр., българите не създават/раждат деца, а тези да. ще разберете колко слабоумни и безперспективни са подобни идеи.

fallback