Снимка: архив Булфото
fallback

Превозвачите и Агенция „Пътна инфраструктура” постигнаха съгласие и тирове няма да блокират София в петък. Това стана ясно от думите на председателя на АПИ Стефан Чайков пред БНР.

Oще по темата
По-рано днес превозвачите заплашиха, че ще блокират всички изходи на София в знак на несъгласие със заповед на пътната агенция, с която им се забранява на камиони над 12 тона да се движат по магистралите и за 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа.

Забраната обхващаше и ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за дните петък от 18 до 21 ч. и неделя между 14 и 20 ч.

Обхватът на заповедта ще се намали така че да може да им се осигурят алтернативни маршрути по по-слабо натоварените трасета, съобщи Чайков. Остава обаче забраната за движение на тирове по магистралите от 18 до 21 часа в петък и от 14 до 20 часа в неделя. Променя се само списъкът с пътищата, за които важи забраната.

„Основното, което се договорихме с превозвачите, е , че все пак автомагистралите ще останат затворени в този интервал от време, предвид летния сезон и големия трафик и на туристи”, каза шефът на АПИ. Той обясни, че с превозвачите ще обсъдят и други въпроси на среща в петък.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

LaSombra

преди 9 години

И аз съм тираджия, но не виждам проблем. В другите страни има къде-къде по-строги забрани през лятото. В Унгария и Австрия например забраната е от 16:00 в петък до 22:00 в неделя, като на никой не му хрумва да протестира. А имайте предвид, че в тези държави магистралите са основният вид път, което свежда до минимум евентуални пречки, създавани от камионите.

7

:)

преди 9 години

Щяха да ядат бой тъпите шоферчета ! Много, много бой !

6

FMC

преди 9 години

И сега ако ми изберете пак тоя *** за министър председател, обещавам ви революция ;) По-голям *** от него и Дянков не е имало в новата българска история. По-големи непрофесионалисти също. Затриха България за години напред. A 3 години си клатиха салтанатите и сега още 3 искат да ги клатят. 4 няма да са със сигурност, щото такива непрофесионалисти няма никой да търпи цял мандат. А и едно 20% се пригответе да ви го сложат на зима с тока, парното, въглищата и газта.

fallback