Снимка: архив, БулФото

Центърът за спешна медицинска помощ в София ще получи 80 000 лева допълнително, съобщи и.д. директор на центъра д-р Александър Златанов.

По думите му сумата от здравно министерство ще бъде компенсация за това, че от началото на годината заплатите на работещите в центъра са били увеличени не с 10%, а с 8,5%.

Още по темата
В предходните дни лекарите, работещи в ЦСМП в София, протестираха пред сградата на центъра и настояваха за повишаване на заплатите, защита на екипите и 7-часов работен ден.

Златанов уточни, че ще направи проверка по какъв начин са били разпределяни средствата за допълнително материално стимулиране.

По думите му няма намаление на работните заплати на екипите от Спешна помощ, но са намалени допълнителните средства, които се дават към работната заплата. За последния месец намалението е средно с 59 лева.

Златанов обяви, че за да има справедливост и прозрачност при разпределението на допълнителните средства, създава работна група, която да направи преглед на процедурата, по която са се разпределяли те.

Той се аргументира за необходимостта от проверка с това, че е имало различни мнения, че това се прави непрозрачно, „в интерес на някой и в ущърб на друг“.

И.д. директор на ЦСМП – София съобщи, че всеки от работещите също ще може да провери как се е извършвало разпределението на парите.

Златанов обеща от началото на септември работното време да е 7 часа вместо 8.

В ЦСМП – София вече са назначени четирима лекари и две сестри, като документите на двама фелдшери, един лекар и три сестри се разглеждат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase