Снимка: Булфото, архив

Лекарите, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в София, отново протестират пред сградата на центъра и настояват за повишаване на заплатите, защита на екипите и 7-часов работен ден.

По думите им е необходимо на смяна да работят между 25 и 30 екипа, за да може градът да се обслужва нормално. Те обясниха, че все още няма екипи, които да работят в изнесени филиали на центъра.

Протестът не е свързан с новоназначения и. д. директор на центъра д-р Александър Златанов, а е заради обещанието на министъра на здравеопазването Таня Андреева отпреди месец, че ще има план за действие за решаване на проблемите в Спешната помощ.

"Хората мислят, че има повече екипи на разположение, а ние не работим, но в действителност екипите не са повече от 12-13 на смяна", каза за БТА д-р Мария Пеева, лекар от центъра.

По думите й в момента общо четирима лекари са в продължителен отпуск по болест, а две трети са хора над 50-годишна възраст.

"Едва ли ще се намери желаещ да работи при нас заради агресията на пациентите, стреса на работното място и ниското заплащане", допълни д-р Пеева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase