Снимка: Столична община
fallback

Злополучният фонтан в пешеходната част на бул. "Витоша" в София ще бъде премахнат. Такава е волята на участвалите в анкетата на Столична община.

Първоначалната идея на анкетата беше да се избере нов облик на фонтана измежду няколко проекта на студенти от Националната художествена академия.

Oще по темата
В анкетата са се включили 8413 души, като 31% от тях са гласували с опцията за премахване на фонтана.

Архитектът на София Петър Диков призна пред bTV, че самият той не харесва фонтана.

Окончателното си мнение формирал на 11 май, когато е присъствал на дефиле на училищата, състоял се на пешеходната част на "Витошка". Тогава първите училища заобиколили съоръжението, а следващите дори минали през него.

Диков каза, че фонтанът е струвал около 17 хил. лв., което според него не е нещо съществено.

За такъв обаче той определи проблема, че гражданите не харесват съоръжението. Диков призна, че мнението на гражданите е основателно и правилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 9 години

На мен страшно ми харесва предложението с чадърите. Не е честно!

35

Тамара Кирилова

преди 10 години

Вечра минах по Витошка и фонтана е спрян стана ми много тъжно, защо заради няколко *** го спряхте? Пуснете хубавото съоръжение да работи и да му се радват хората. Приличало на спа център. Ми фонтан е на какво да прилича? На сплесканите мозъци ли на тези, които искат да го демонтират?

34

Ризова

преди 10 години

Не подкрепям демонтирането на фонтана. Той е в унисон с целия вид на Витошка. Пуснете още малко гласуването да видите колко хора ще подкрепят фонтана. Аман от ***. Това, че някой минал през фонтана значи, че е ***. Защо не решихте така, ами решихте, че заради мнението на някакви *** трябва да го демонтирате. Нека фонтана си стои аз ви гарамнтирам, че болшинството го искат фонтана. Тези, които не го искат са шепа извратеняци ***. Жалко е, че се кляка заради мнението на няколко нехрн

fallback