Снимка: Булфото, архив

Д-р Румен Велев е новият изпълнителен директор на общинската АГ болница „Шейново", реши Столичният общински съвет.

Още по темата
Въпреки че достигна до предпоследния етап на конкурса, д-р Красимира Иванова, която е сестра на бившия премиер Бойко Борисов, се отказа от надпреварата и обяви, че има съмнения, че той не се провежда прозрачно.

Общинският съветник от БСП Милка Христова пък заяви днес, че притесненията на д-р Иванова са били неоснователни, защото след втория етап тя е била класирана на първо място с равен брой точки с д-р Велев.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова също това сигурно е единственият пример за това как политическа сила се отказва от участие, за да може всичко да е прозрачно и да не е укоримо.

Фандъкова каза още, че това наистина е бил един прозрачен и обективен конкурс и съжалява, че д-р Иванова се е оттеглила обидена.

Тя припомни, че д-р Велев беше временно изпълняващ длъжността и досега.

„След трудното състояние, в което той завари като директор „Шейново”, успя доста добре да се справи във времето, в което беше временно изпълняващ. Продължава да се инвестира в болницата и след ремонта на едно от отделенията Общината отпусна половин милион и за ново оборудване", каза още Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase