Снимка: Булфото, архив

"Топлофикация София" ЕАД планира да изгради две нови когенериращи инсталации, да модернизира други четири съоръжения и да подмени над 37 км от топлопреносната мрежа. Това е записано в бизнесплана на компанията за 2014 г., който беше приет днес на заседанието на Столичния общински съвет.

Още по темата
Около 60 млн. лева инвестиции предвижда новият бизнесплан за „Топлофикация” АД, ако успеем да съберем пари от населението, ще ги инвестираме в максимална степен, обеща директорът на дружеството Стоян Цветанов.

В този бизнесплан са заложени неща, които ръководството получи като задача преди 3-4 години, когато започна работа, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя посочи, че едно от тези неща е подобряването на работата с клиентите. Фандъкова отбеляза и една от вече реализираните мерки - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки.

Заместник-председателят на СОС Николай Стойнев заяви, че бизнеспланът е важен не само за 2014 г., а и за следващите няколко години, тъй като сега започват инвестиции в нови мощности.

Стойнев обясни, че на среща с Българския енергиен холдинг са направени предложения за пет стъпки, които ще помогнат дружеството да върви напред.

Стоян Цветанов посочи, че задълженията на дружеството са 628 млн. лв., но трябва да се отчете също, че има да получава близо 100 млн. лв. за произведена електроенергия от НЕК. Той отбеляза, че са успели да намалят задълженията на дружеството за периода, за който са поели управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase