Снимка: Булфото, архив

Близо 350 000 домакинства в столицата ще получат сметки за парно и топла вода до 150 лв. за месец февруари, сочат данните на Изчислителния център на "Топлофикация София". Това се посочва в прессъобщение на "Топлофикация София" ЕАД.

Става въпрос за 88 процента от битовите клиенти на топлофикационното дружество. Статистиката показва, че те са потребили 363 656 МВтч топлинна енергия през февруари или с 25,66 на сто по-малко спрямо януари. Основната причина за пониженото потребление е значително по-високата редноденонощна температура.

От този месец, според изискванията на новите Общи условия, "Топлофикация София" започва да обявява официално на интернет страницата си месечните дължими суми на клиентите си и да удостоверява това в присъствието на нотариус.

Февруарските сметки са вече достъпни на www.toplo.bg и от днес започва да тече и 30-дневният срок, в който клиентите на компанията могат да заплащат дължимите суми за отопление и топла вода в касите на компанията и нейните партньори, както и по банков път и интернет.

Експертите на Топлофикация продължават да извършват проверки на сметките на стойност над 300 лв, които според анализите се базират на реално месечно потребление или по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон, посочват от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase