Снимка: архив, БулФото
fallback

Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква ремонтите в София да приключат до началото на новата учебна година.

Мостът на 4-ти километър е на първо място в инвестиционната програма за тази година, защото съоръжението станало опасно – миналата година от него падали отломки.  По същество рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" при мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров" започна днес и сутринта се образуваха очакваните големи задръствания.

Oще по темата
Фандъкова призова софиянци, които могат да ползват алтернативни маршрути – със собствен или градски транспорт, да го направят.

„Ще се опитаме да направим по-добра организация, фирмите имат задължение да работят с удължено работно време – събота и неделя, без прекъсване, за да можем максимално да ускорим дейността“, обясни отново кметът.

Фандъкова беше категорична обаче, че няма друг начин – „или можем да оставим всичко и да продължим да кърпим дупки, и да се молим някой да не пострада“.

Според нея не е грешка това, че на възлови булеварди ремонтите започнаха почти едновременно. По думите й хората пътуват в определена посока и не минават едновременно на всички места.

"Ако искаме да подобрим инфраструктурата на града, е важно да се работи по-интензивно, защото иначе това означава да се планират дейности за 30 години напред, когато отново ще трябва да се правят цялостни проекти.

Проектът за изграждането на естакадата на Семинарията започна отдавна, той е дългосрочен и ще приключи до средата на месец юли. От Инвестиционната програма в този район се ремонтира бул.„Цариградско шосе”. От тази програма ремонтираме и Лъвов мост, но все пак в друга част на града, бул. „Мушанов”, който също е в друга част. Опитали сме се да разположим дейностите така, че все пак да остане алтернатива, обясни тя.

Фандъкова поискала от "Метрополитен" началото на строителството на новата метростанция на „Черни връх” и ул. „Сребърна” да бъде оставено за лятото, когато движението в София е облекчено и се очаква да приключи ремонтът в района на Семинарията.

За мен е важно хората да виждат, че се работи, затова съм на място и в събота, и в неделя, за да проверявам лично, дали работят фирмите, допълни Фандъкова.

По време на традиционното пролетно почистване в столичния парк „Заимов” Фандъкова съобщи, че пролетното почистване на София ще обхване речни корита, паркове и междублокови пространства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

magiv

преди 10 години

До братото няма проблем да си плащам и Германски данъци.Такива искат такива плащам това не е оправдание..По тая логика твоита не трябва да плащам нищо.

36

Азраел

преди 10 години

до Гаргамел: Хващай по Околовръстния.

35

Гаргамел

преди 10 години

Фандъкова защо не ходи да се гръмне с нейните теории за определената посока - живея в Лозенец и работя в Младост 4 - айде нека сметне през колко текущи ремонти минавам всеки ден....няма лошо да се ремонтира - определено има нужда- просто повече планиране, не всичко наведнъж и така нататък нямаше да бъде излишно...

fallback