Общ преглед

Пореден протест на недоволни столичани срещу отчуждаването на земите им за строежа на скоростната Северна тангента на Околовръстното се проведе пред министерството на финансите.

Десетки жители на кварталите, през които ще минава шосето, разпънаха транспаранти с искания земите им да бъдат оценени отново от държавата.

Още по темата
"Земите ни ги изкупуват по 80 стотинки. Вярно, че са ниви, но само преди две години ни предлагаха по 20 евро", оплака се жена от протестиращите.

"Няма да дам земята си за едно пакетче семки", включи се друг от демонстрантите.

Хората обясниха още, че решението на Министерския съвет за отчуждаването на земите им е станало ясно в последните дни на изминалата 2013 година и дори не знаят тарифата, на която ще продадат земята си.

Dnes.bg припомня, че договорите за финансиране и изграждане на отсечката от Околовръстното бяха подписани само преди месец в Агенция "Пътна инфраструктура".

Тогава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че проектирането трябва да започне въпреки протестите.

На недоволните граждани, обжалвали ниските оценки на земите си, тя препоръча да изчакат решението на Върховния административен съд по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар