Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Сградата на Ректората на Софийския университет остава окупирана, но каним колегите, преподавателите и администрацията да се върнат в Ректората и да провеждат занятията си, призоваха представители на „Ранобудните студенти” по време на пресконференция в двора на на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Окупаторите посочиха, че през нощта ще въведат контролно-пропускателен режим, който ще влиза в сила от 21 часа.

"Смятаме, че идеята на тази промяна е очевидна. Ние сме студенти в този университет и за нас е важно той да продължи да изпълнява основната си функция – в него да се преподава и да се извършва научна дейност. Съобразяваме се с всички тези хора, които очакват и имат право да вършат това тук”, казаха представителите на "Ранобудните студенти", цитирани от „Фокус“.

Още по темата

Протестиращите млади хора отбелязаха, че са решили окупацията да премине към форма, която да дава възможност да се предпиемат по-чести и силни действия извън сградата на Ректората.

Както Dnes.bg съобщи, от днес лекциите в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се провеждат нормално, а ректорът проф. Иван Илчев подписа заповед за организирането на пропуснатите учебни занятия от 26 октомври до 16 ноември.

В заповедта на проф. Иван Илчев са посочени седем факултета на СУ, в чиито специалности студентите са пропуснали учебните си занятия заради окупацията на т. нар. „ранобудни студенти“.

Факултетите, в които ще бъдат взети учебните часове включително и в събота, са Философският, Историческият, Факултетът по педагогика, Факултетът по славянски филологии, Факултетът по класически и нови филологии, Юридическият и Геолого-географският.

Графикът за студентите там ще е доста натоварен и за да наваксат пропуснатото, ще трябва да ходят освен в делничните дни и в девет съботи до средата на януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase