Снимка: Булфото

От днес лекциите в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се провеждат нормално, а ректорът проф. Иван Илчев подписа заповед за организирането на пропуснатите учебни занятия от 26 октомври до 16 ноември.

Документът е публикуван на сайта на висшето училище и в него са посочените сроковете, в които трябва да бъдат взети пропуснатите учебни занятия по факултети и специалности, съобщиха от университета.

В заповедта на проф. Иван Илчев са посочени седем факултета на СУ, в чиито специалности студентите са пропуснали учебните си занятия заради окупацията на т. нар. „ранобудни студенти“.

Още по темата
Факултетите, в които ще бъдат взети учебните часове включително и в събота, са Философският, Историческият, Факултетът по педагогика, Факултетът по славянски филологии, Факултетът по класически и нови филологии, Юридическият и Геолого-географският.

Графикът за студентите там ще е доста натоварен и за да наваксат пропуснатото, ще трябва да ходят освен в делничните дни и в девет съботи до средата на януари.
 
Летният семестър ще започне от 24 февруари, вторник, се посочва в заповедта. В нея се казва, че контролът по
организацията на учебния процес по факултети и специалности трябва да се осъществява от деканите на факултети и от директорите на департаменти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase