11 души пострадаха при взрива в китайски ресторант. Снимка: БулФото

Взривът в китайския ресторант не е засегнал основната носеща конструкция на сградата на бул. "Цар Освободител", съобщи арх. Влади Калинов, директор на Дирекция "Контрол по строителството" в Столична община след втори оглед днес. По думите му няма нищо ново след установеното снощи. Съседните сгради не са постадали като конструкция, електрозахранването в тях е възстановено.

11 души пострадаха при взрива в китайски ресторант в центъра на София снощи. Един от тях е в тежко състояние. Според експертите експлозията е предизвикана от газова бутилка.

Експерти от Дирекцията "Контрол по строителството" при Столичната община и УАСГ правят оценка на
състоянието на сградата и ще дадат предписания за необходимите действия с цел отстраняване на щетите.

Още по темата

Със заповед на кмета Йорданка Фандъкова комисия от район "Средец" ще направи и оглед на щетите на офисите и жилищата. Днес продължават и огледите от страна на полицията.

До приключване на работата на полицията и експертите от общината движението в участъка на бул. "Цар Освободител" от ул. "Раковски" до площад "Александър Първи" ще остане затворено. Кметът на София посети тази сутрин мястото на снощния инцидент в ресторанта на бул. "Цар Освободител".

Фандъкова е поискала първо да бъде направен и приключен огледът на улицата, за да може платната да бъдат разчистени и движението по бул. "Цар Освободител" да бъде възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase