Продължава ударно да се строят велоалеи, увери Фандъкова. Снимка: БТА
fallback

Изграждането на велоалеи е една от алтернативите, заедно с метрото и новите тролеи, по които работим, за да не се налага на гражданите да плащат за "синя зона".

Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на обновения
бул. "Мария Луиза", който е изцяло готов от "Лъвов мост" до Централата гара, а до средата на септември - и до надлез "Надежда".

За първи път в този участък е изградена велоалея по нов начин - с полимербетон. На бул. "Ломско шосе" беше изградена велоалея още миналата година, сега има около 2.5 км нова част - от "Лъвов мост" до надлез "Надежда". 

Така общо отсечката за движение на колоездачи ще стане около 4 км и с нея велоалеите в София стават около 30 километра, посочи Йорданка Фандъкова.

По думите й предстои изграждане на около 65 км трасета за велосипедисти. В момента се строят 2 км по бул. "Бъкстон", а финансиране е одобрено за алея по бул. "България", която ще се свърже с тази на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Oще по темата
Относно проблемите около новите правила за паркиране в София, кметът каза, че е открита за диалог и дори днес ще има среща с представители на движение "ДНЕС". 

Готова съм да чуя всички разумни предложения, за да не се прави компромис с подреждането на паркирането в центъра и с освобождаването на вредните емисии, добави Йорданка Фандъкова.

Нека се обединим с гражданите, които искат София да бъде чиста и подредена и намерим най-разумния баланс, заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Пешеходец

преди 11 години

Всички автомобилисти да плращат допълнителен данък, че тровят отмосферата . ..

49

ДО ООБЩИНАТА

преди 11 години

Вие хубаво правите велоалей, а дошло ли ви е на ум, ако въобще имате, къде ще се държат тези велосипеди - хола, в спалвята или в кухнята. В моя блок сме готови да си купим велосипеди, но няма къде да ги ПАРКИРАМЕ ...

48

visa

преди 11 години

За да се намалят газовете е необходимо да се премахне синята зона, в момента докато се търси място за паркиране се обикаля с часове. А ако има подземни паркинги нещата са прости и ясни. Надземното паркиране само за живущите и всички ще са доволни и градът освободен пт задръствания причнени отново от ракът в столицата - синята зона! А отделно къде са парите които потъват в синята зона? 100 хил. лв. на ден - дайте ясно обяснение другарко дружинна!

fallback