Така трябва да изглежда бъдещото кръстовище. Снимка: БТА
fallback

В началото на следващата година ще започне изграждането на кръгово движение на кръстовището на бул."България" и бул. "Акад.Иван Гешов" в София, съобщи заместник-кметът на Столична община Любомир Христов.

По думите му по този начин ще бъдат решени всички проблеми, свързани с левите завои и част от десните. Любомир Христов уточни, че ще бъде запазена организацията на движение със светофарно регулиране на нивото на бул."България".

По данни на Столична община около 22 500-23 000 автомобили преминават през това кръстовище в пиковите часове, като времето за престой е между 8 и 10 минути. С изграждането на кръгово движение времето за преминаване ще се съкрати с около осем пъти - на минута - минута и половина.

Проектът е на стойност 26 милиона лева, като е договорено съфинансиране от страна на Европейската инвестиционна банка.

Освен това започва и изграждането на кръстовище на бул."Стоян Михайловски" и бул."Никола Вапцаров" като продължение на кръстовището при Телевизионната кула, съобщи Любомир Христов. Двата проекта трябва да завършат до края на 2013 г.

В срок се изпълнява строителството на кръстовищата на Телевизионната кула и ул."Георги Софийски и бул."Акад.Иван Гешов", които по план трябва да приключат в края на тази година.

В района на бул. "Акад.Иван Гешов" се планира и изграждане на метростанция, която ще бъде част от третата линия на метрото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Вутов

преди 11 години

Крстовище на две нива и безконфликтен "България" - да. Кръгово движение, обаче, върху светофари е пълно малоумие. Дано се усетят и го променят!!!

17

до 18

преди 11 години

къв си ти, бе, клакьор или ***?

16

Анонимен

преди 11 години

ДАЙТЕ ПО-АКТИВНО ПЛЮЕНЕ!ЗАСПАХТЕ ЛИ !НЕВЪЗМОЖНО Е ПАРТИЯТА ДА МЪЛЧИ!ДАЙТЕ ОТПОР И НЕЩО ЗА КУЧЕТАТА !ТО С ТИЯ ПРОЕКТИ БСП НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ!Я СТАРЦИТЕ ДА ПРЕПИКАЯТ КИТКИТЕ НА ФАНДЪКОВА!ОТПОР!АТАКУВАЙТЕ ГЕРБ до ПЪЛНА ПОБЕДА НА БСП!

fallback