Вторият лъч на метрото ще тръгне до края на август. Снимка: БТА
fallback

До края на август ще бъде пуснат целият втори метродиаметър на софийското метро, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на пускането в употреба на няколко нови влака, доставени по ОП "Транспорт".

Тя подчерта, че новите мотриси ще се движат и по двете линии на метрото и с тях ще се достигне 25% по-нисък разход на енергия.

В началото по втория метродиаметър ще се движат 12 влака, като те постепенно ще се увеличават, а целта е да се използват максимално ефективно.

По отношение на сигурността столичният кмет отчете, че метрото има специална система за сигурност, която работи.

“Има видеонаблюдение навсякъде, има оперативен център в метрото, полицейска охрана. Тя ще присъства и във втория метродиаметър с всички технологии и процедури, които полицията може да осигури, включително – и с присъствието на кучета в метрото”, отчете Фандъкова.

Тя призна, че никой не е застрахован от терористичните актове, но трябва да се направи всичко възможно хората да се чувстват сигурни.

Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев обяви, че в момента се извършва специално обучение на всички, ангажирани с експлоатацията на втория метродиаметър.

Годишно имаме няколко такива обучения, отбеляза Братоев.

Той подчерта, че "Метрополитен" ЕАД има специален договор с полицията за охраната на столичното метро, а освен това в момента в метрото работят близо 350 камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

алекс

преди 11 години

Олее тука да не се провежда нова кампания, аре по - сериозно. Нищо кой знае кво не е станало, метрото е най нормалното нещо за всяка столица.

43

Култура ми Янко

преди 11 години

Да допълня, че тунелът м/у Васил Левски и Жолио Кюри също е изкопан от ***, той първоначално не е бил предназначен за метро.

42

Култура ми Янко

преди 11 години

Янапреди 2 дниГЕРБ построиха за няколко години повече метро и нови булеварди в София, отколкото управляващите града в предходните 30-40 години. Това е най-успешното управление на столицата.ХАХАХАХАХХАХАхА Ти луда ли си ***, знаеш ли, че станциите на метрото под ндк и Свети Наум са направени още по времето на бай Тошо? Да не говорим, че цялата отсечка Сливница-Сердика също е започната по негово време. Там са и най-големите метростанции.

fallback