Ректори скочиха на чалга партитата в Студентски град. Снимка: Булфото
fallback

Не може да има нов Студентски град, а само да се построят нови общежития на ново място с публично-частно партньорство, обяви главният архитект на София Петър Диков в коментар на идеята да бъде изградено ново студентско градче край софийското село Лозен.

По думите на Диков няма как да се изместят университетите от сегашните им места, за да се оформи нов кампус някъде другаде.

Освен това евентуалното строителство на ново студентско градче ще изисква много пари, които няма откъде да дойдат, подчерта Диков.

Той обяви, че подкрепя предложението за изграждането на видеонаблюдение в общежитията, но изрази съмнение за ефективността на тази дейност.

Диков припомни, че няколко от най-големите поп-фолк заведения в София са настанени в "Зимния дворец".

По думите му университетите са отдали помещения в общежитията за кръчми и за дискотеки, а всъщност първоначалното им предназначение е било за обучение и за хранене.

Заедно с това в територията на комплекса има и реституирана земя между общежитията.

Oще по темата

Същевременно председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев представи пред своите колеги на заседание на съвета идеята си за построяването на нов Студентски град – кампус.

Той призова държавата да даде терен и задание за построяването на общежитията и на инфраструктурата към тях.

По думите на проф. Митев, "ако се построи нов Студентски град в софийското село Лозен, пътуването до него ще е 20 минути с автобус от Окръжна болница".

Председателят на Съвета на ректорите призова министър Игнатов, кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Петър Диков експертно да преценят има ли подходящ терен за изграждането на ново студентско градче.

Според Митев построяването на нов Студентски град не е утопия, а е радикално решение, което може да се осъществи.

На заседанието ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф.Милчо Василев предложи "със закон да се забрани чалга-музиката в дискотеките в Студентския град, тъй като поп-фолкът предполага гъделичкане на низките страсти, от които идват и алкохолните проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Няма значение

преди 12 години

Това за чалгата е добра идея :)

65

dragunov7.62

преди 12 години

До кога ще я караме така , ще се изселваме далеч от *** , ще местим далеч от мутрите цял студентски град , ще се крием от побеснели кучета , няма да излизаме по заведения че току виж някой пиян комплексиран пикльо ни е заклал , няма да ползваме пешеходни пътеки че вероятността да ни блъсне някой *** е 99% . Докога ще траем тази ..на около нас и ще се крием и ще траем безхаберието на политиците които са истинските винивници за тая в която живеем.

64

Димитрова

преди 12 години

А бе какъв нов Студентски град... Хората гладуват, те искали пари за нов кампус.. Студентски град трябва да си остане там, където е! Да се помисли за заведенията с чалга и да се приберат кучетата... А и в крайна сметка дечицата с кофти възпитание пак ще си правят золумите, без значение къде.. Защото първите седем няма да се променят, когато дойдат да учат в София. Не знам колко *** трябва да си, за да си мислиш, че преместването на градчето ще реши проблеми... Абсурд

fallback