fallback

Общ преглед

 

Въпреки студеното и снежно време, близо хиляда души протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно.

Протестът бе организиран от ВМРО заедно с граждански организации.

Протестиращите поискаха мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода”.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи ситуацията като „ценови терор”. Той обяви деня на лъжата, 1 април, за ден на монополистите и припомни надслова на протеста: „С българите шега не бива!”.

Протестиращите пък пуснаха димки и издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете”, „На лъжата мандатът е къс”, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!”, „Спекула” и др.

Множеството носеше и ковчег, в който да закопае за монополистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

анонимен

преди 12 години

Това за ел.енергията аз помня,че народа построи всичко за да има ток и водоснобдяване и други удобства за нормален живот,но откакто дойде тази криворазбрана ДЕМОКРАЦИЯ първите демократи я продадоха най-безотговорно на външни фирми.БЪЛГАРИ-УПРАВНИЦИ ПАК ПИША ТОВА Е ПРАВЕНО С БЪЛГАРСКИ ТРУД И ПОТ И НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ХОРАТА И С ТЕХНИЯ ТРУД.ТОВА Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,Р А З Б Е Р Е ТЕ ИСТИНАТА Е ТАКАВА.ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ Е ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА ОТ ТЕЗИ АЛЧНИ УПРАВНИЦИ.

101

Българин

преди 12 години

Хора, не се заблуждавайте, че нещо ще се промени в близките няколкостотин години. Тази *** българският народ само си мърмори по форумите и коментарите, и "протестите" стигат само до чесане на клавиатурата. Качествените българи вече ги няма, а тук остана само ***. 99% от хората им дай само чалга и да се напият - и това е народ??? От ***, народ не става. Не искам да ме разберете погрешно - и аз съм българин, но имам много точна представа за ситуацията.

100

скш

преди 12 години

Протестите не са насочени на където трябва и това е направено умишленно - не се оставяйте да ве подвеждат - всички цани -на горива -на парно - на ел и вик и всичко за което се сетите има акциз и ДДс- там е заровено кучето -близо 50 % от цените се прибират от държавата - разбирай - крадът се от малка шайка разбойници начило с мутра.Лукойл обяви цена на изхода на рафинерията -1.65 стотинки -за най масовото гориво.Някой да ми каже къде е горницата..С ялови протести няма да стресним никой .

fallback