Снимка: архив Булфото

750 500 собственици на имоти в столицата ще получат нов тип съобщения за дължимите данък върху недвижимите си имоти и таксата за битови отпадъци.

Около 2000 домакинства ще получат известия за по-ниски с около 20 на сто дължими данък "сгради" и такса "смет".

Щастливците са с имоти в кварталите "Овча купел", "Горна баня" и "Княжево", обяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

По думите му при прехвърлянето на базата данни са установени неточности в размер на около 0,5 на сто от оценките и това е наложило корекциите надолу.

Барбалов допълни, че ако има неточности, собствениците могат да се обърнат към съответната данъчна служба.

В отговор на въпрос той посочи, че до края на март ще е готово предложението за презонирането на София. То ще бъде представено на обществено обсъждане.

От днес през страницата на Столичната община - www.sofia.bg в раздел "местни данъци и такси" ще е достъпна възможността за справка по ЕГН и по Булстат за дължимите данъци.

В данъчните служби на районите "Оборище", "Лозенец", "Красно село", "Средец", "Триадица", "Младост" и "Люлин" от 1 март ще има възможност за плащане на дължимите суми с банкови карти.

До края на март ще заработят ПОС-терминали и в останалите по-големи данъчни служби "Възраждане", "Сердика", "Подуяне", "Слатина", "Изгрев", "Красна поляна", "Илинден", "Надежда", "Връбница", "Искър", "Студентски", "Витоша" и "Овча купел".

По думите на Барбалов около 18 милиона лева са задълженията на 60-те фирми и организации, които са с най-голяма сума за неплатени данък "сгради" и такса "смет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase