Мария Бояджийска (вдясно) ще изпълнява временно длъжността кмет на София. Снимка: Булфото
fallback

През следващата година ще бъде реализиран паркът в "Младост 4", който е част от сделката между "Бизнес парк София" и Столичната община, съобщи пред съветниците от Столичния общински съвет заместник-кметът Мария Бояджийска.

Това стана в отговор на питане на председателя на групата на общинските съветници от БСП Жельо Бойчев.

Причината за забавеното изпълнение на последната част от решението – изграждането на парк върху имотите, където това е определено, е обжалването на подробния устройствен план за района.

Бояджийска посочи, че намеренията на главния архитект Петър Диков са в следващата година проектът да бъде изпълнен, но това ще стане едва след приключване и одобряване на подробния устройствен план.

Столичният общински съвет прие точка от дневния ред на заседанието, с която Мария Бояджийска временно ще заеме длъжността кмет на София в периода от 23 октомври до полагането на клетва на новоизбрания кмет на столицата.

Освен нея съветниците от Столичния общински съвет избраха 35 души, които ще изпълняват длъжността кмет в Столичната община след 23 октомври.

Причината са разпоредбите на Изборния кодекс и на Закона за местно самоуправление и местна администрация, че в 7-дневен срок преди края на мандата си съветът трябва да избере временно изпълняващи длъжността кмет на Столичната община, кметове на райони и кметства до полагането на клетва от новоизбраните кметове.

Заместник-кметове от столичните райони "Люлин", "Слатина","Красно село", "Лозенец", "Изгрев", "Подуяне", "Оборище" и "Витоша" ще изпълняват длъжността кмет.

В районите "Овча купел",селата Мърчаево, Владая, Горни Богоров, Бусманци, Яна, Желява, Волуяк, Войняговци, Балша, Доброславци, Житен, Кътина, Локорско, Негован, Подгумер, Световрачене, Чепинци, Кримина, Казичане, Лозен, Герман, Бистрица, Железница и Иваняне, както и в град Бухово длъжността кмет ще се изпълнява от главни специалисти от администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 12 години

Браво! Дано да направят скоро и детелината при Шела. Много е хубаво, когато има способни хора, реализиращи проекти, подобряващи нашия град, жалко само че стават бавно хубавите неща...

42

Анонимен

преди 12 години

на всички ни е ясно, че най-лесно се строят паркове сред природата; нека архитекта обясни защо ни надумка с толкова много блокове и не остави място за друго

41

Анонимен

преди 12 години

Радвам се за вас, но всъщност от парк имаме нужда повече ние от младост 1, а не по-отдалечените квартали, защото ние гълтаме всички прахоляци и няма "къде да се обърнем", докато се извозят всички до работа или у дома си

fallback