Снимка: архив, БГНЕС

Безплатна бутилирана минерална вода ще раздават от Българския червен кръст (БЧК) днес и утре – 20-и и 21 юни, съобщиха от червенокръстката организация. Акцията ще се проведе от 11:30 до 13:30 ч. в два пункта в София. Това са градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на входа на Метростанция "НДК" срещу бул. „Витоша“. Водата ще бъде раздавана от доброволци от Столичната организация на БЧК.

Инициативата се провежда във връзка с очаквано високите температури, информираха от организацията и уточниха, че минералната вода е осигурена със средства от БЧК.

Високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата, припомнят от БЧК.

Избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности, посъветваха от БЧК. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.

По-рано този месец червенокръстката организация започна раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 хил. уязвими български граждани. Акцията се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна. Очаква се да продължи до 31 юли, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase