Снимка: Dnes.bg
fallback

Около 75 процента от търговците на стоков базар "Илиянци" укриват обороти, съобщават от Националната агенция за приходите.

Това са показали резултатите от проверките на столичните данъчни инспектори през четирите празнични дни – от 22 до 25 септември.

Нарушения са установени в 15 от проверените общо 21 обекта в "Илиянци".

На 15 търговци са съставени актове за неиздаване на касов бон. Инспекторите установили, че масово търгуващите на базар "Илиянци" не издават касови бележки и фактури, дори и когато клиентите им изрично ги поискат.

Повечето от проверените декларирали месечни обороти, по-ниски от наема за ползваните от тях обекти, което е сигурен знак, че се укриват приходи, смятат инспекторите.

Проверяващите се натъкнали на търговец с месечен наем от 2000 лв. и отчетен дневен оборот от 20 лв.

Без регистрация по Закона за ДДС били близо 50 процента от проверените търговци на едро.

Всеки търговец, който е бил задължен, но е пропуснал да се регистрира, сам ще бъде регистриран служебно от инспекторите на НАП-София и след ревизия ще му бъде начислен дължимият ДДС заедно с всички лихви за периода на просрочие, съобщават от приходната агенция.

По време на проверките някои от търгуващите на базара се държали скандално с инспекторите, твърдейки, че служителите на НАП нямат право да ги проверяват през празничните дни.

Те ще бъдат поставени под постоянно наблюдение. Проверките на стоков базар "Илиянци" ще продължат в почивните дни до края на годината, заканват се данъчните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

do 54

преди 12 години

I na dimitrovgradskia pazar e po sashtia nachin- vse ciganeta gi prodavat, varshat mrasnata rabota na nqkoi. Mnogo sa na dalboko neshtata za sajalenie

53

Анонимен

преди 12 години

НАП , Вие сте открили Америка!

52

До оттам

преди 12 години

Господа данъчни,а не Ви ли предложиха на Илиянци да си купите фактури?На всяка крачка се продават фалшиви фактури.Това е един огромен бизнес.А защо нищо не казвате за това?Или не Ви е позволено да ги хващате? Отговор на всичките ти въпроси:Продажбите на фалшиви фактури на Илияни се извършват само от ***!

fallback