Главният архитект на София Петър Диков и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото
fallback

Три нови болници ще се строят в пространството около Медицинска академия, каза пред съветниците от комисията по околна среда главният архитект на София – Петър Диков.

Съветниците одобриха предложения подробен устройствен план (ПУП) за местност  "Медицински комплекс" на бул. "България", предаде БТА.

Планът засяга територията между бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" , ул. "Св. Г. Софийски", бул. "П. Славейков", ул. "Здраве", ул. "Хан Персиян".

Диков обясни, че трите незавършени сгради в тази местност, които е трябвало да бъдат лечебни заведения, ще бъдат съборени.

На тяхно място ще се строят три нови болници и четири паркинга, като с паркингите ще се реши проблемът, съществуващ от години в тази част – липсата на места за посетителите и служителите в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

строител

преди 12 години

Какво пречи на педиатрията да я довършат.Бетонът има свойството да става по-твърд с всяка изминала година.

18

несофиянец

преди 12 години

Според прослувутата "здравна карта" в София болничните заведение са около 2 пъти над норамлото. Официално казаха, че няма да закриват болници в София. Явно ще ликвидират само тези в провинцията. Така се разбира равния достъп до медицинско обслужване...

17

Филчефф $ 5 %

преди 12 години

Дикофф, колко струваш?! Скоро ще се задавиш.........

fallback