Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се включи в пролетното почистване на града, съобщиха от Столичната община.

В съботния ден столичният кмет ще бъде в 10.00 ч. в местност "Юбилейната гора" в ж.к. "Овча купел", където служители от направление "Архитектура и градоустройство" и Столичния инспекторат ще работят по почистване на площите.

По-късно в 11.30 ч. Фандъкова ще се присъедини към акцията на общински съветници и служители от Столичната община и Министерския съвет за почистване на "Ловния парк".

В 14.00 ч. в Южния парк - втора част /зад музея "Земята и хората"/ кметицата ще участва в инициатива за засаждане на дървета.

Пролетното почистване на София започна на 4 април и ще продължи до 21 април.

Тази година кампанията има за цел не само да почисти и направи столицата ни по-чиста, а и да ангажира гражданите на София в съпричастни в поддържането на чистотата, допълват от "Московска" №33.

За кампанията "Да изчистим София" са осигурени 100 000 чували и ръкавици, като към настоящия момент са раздадени 50 000 броя.

От общината припомнят, че едрогабаритните отпадъци /дивани, канапета, фотьойли, санитарен фаянс, тоалетни чинии, матраци, дюшеци/ трябва да се поставят до съдовете за битови отпадъци.

Изрязаните храсти и клони при почистването да се оставят в зелените площи на удобно за извозване място, а не до съдовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase