Глутница, тичаща из София. Снимка: Булфото
fallback

"Реалистично е в рамките на две-три години проблемът с бездомните кучета да бъде решен, но мерки трябва да се прилагат във всички общини, тъй като проблемът е сериозен в цялата страна", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Данните сочат, че при положените усилия през предходните години бездомните кучета са намалели от 20 000 до под 10 000", каза кметът на столицата.

Oще по темата

"Проблемът с бездомните кучета е един от най-трудно решимите, защото става въпрос за живи същества, свързан е с повече търпение. Насочили сме сериозни усилия към комплексното му решаванe", категорична бе тя.

По думите й се работи за стимулиране на столичани да регистрират и кастрират домашните си кучета.

"Тази година сме обявили, че ще правим безплатна регистрация, кастрация и поставяне на чипове, ще предложим на общинския съвет освобождаване от данъка за кучетата за 2011-а, за да стимулираме хората да регистрират кучетата си.

Голямата част от бездомните кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета. Всекидневно се изоставят малки кучета, за които хората не могат да се грижат", обясни тя пред Дарик.

Фандъкова допълни още, че двойно са увеличени екипите за залавяне на бездомни кучета в София и е възложено на всички приюти да извършват кастрация.

Кметицата завърши, че в момента се проектират няколко нови приюта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

:)

преди 12 години

Както с повечето проблеми с обществения ред и този може да се реши само със саморазправа.

238

с2

преди 13 години

Тия не се броят. Вече като се правят обещания трябва да се казва при неизпълнение какво ще последва. Трябва да обещае, че ако не се справи с *** отива до автогара юг и си хваща първия автобус за Самоков, това вече го признавам.

237

Анонимен

преди 13 години

Предизборно ви обещавам.Изберете ме отново.Аз и герб ви гарантираме.че след 4 години като се наядеме сами ще си тръгнеме.

fallback