Снимка: Dnes.bg
fallback

Катерицата

Понеделник е.

В столицата животът започва да кипи, повече от обичайното дори, тъй като няколко булеварда в столицата са затворени, и хората търсят обходни пътища, за да стигнат там, където трябва да стигнат.

Очевидно проблеми с маршрута имат и други същества.

Забързана катерица се озова на покрива на седеметажна сграда в София и хвърли в неистова радост полузаспали софиянци, които не са виждали такива гризачи от години. 

В учебниците по „Човек и природа“ сигурно пише, че мястото на катериците е по дърветата, но тъй като там ги няма от доста време, вече им се радваме и когато ходят на верев по стените на блоковете.

Малката ни кафява другарка обаче не се притесни от показната акция и смело прекоси разстоянието от покрива на сградата до земята, пълзейки с главата надолу по стените.

От време на време си отдъхваше или върху някой климатик, или върху нечии прани гащи, а наблюдателният ни екип я поощряваше в дългия й преход.

Успешното катеричо приземяване завърши с напълно заслужени аплодисменти от наша страна и кратък поклон от нейна.

Или поне така ни се стори :)

Катерицата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Симеон

преди 7 години

Хора това наистина се случва .При мен днеска дето съм на 7 етаж дойде една такава мишка с рунтава опашка и ми претърси балкона за храна ,после потегли надолу.

33

преди 15 години

a v Texas gi ima dosta

32

mims

преди 15 години

Колко редки трябва да са станали катериците, че появата на една се превръща в новина в национална медия? И то придружена със снимка с качество, по-долнопробно и от замазано "НЛО", заснето от гражданин на 3тата водка?Да е жива и здрава катерицата :)

fallback