Снимка: Dnes.bg
fallback

Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред.

Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.

Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. Забрана има за драскането по сградни фасади, повреждането на некролози, разхождането на домашни кучета без намордник, хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места и т.н.

Новият нормативен документ, който предстои да бъде приет от столичните общинари през октомври, отменя досегашната наредба и има някои нови елементи:

- с един час се съкращава разрешеното време за ремонти в сгради етажна собственост и те вече могат да се правят между 8 и 14 часа и от 16 до 19 часа, вместо до 20 часа;

- съкращава се рязко и времето, през което може да се свири и преподава на музикални инструменти, както и да се музицира. В бъдеще това ще се прави легално от 9, а не от 8, както беше досега, до 14 часа и от 16 до 19 часа, а не до 22 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

полудял от шума

преди 15 години

До кога да го чакаме този закон за форсирането??? Нямам търпение - всяка вечер от 22.00 до 22.30 някакъв *** селянин в квартал Лагера (37 и 38 блок) си форсира ладичката най-малко по половин час. Нямам търпение да предам номера му и да го глобят солено...Дано законите в БГ най-после заработят!!

118

Диди

преди 15 години

Деяне, ти защо живееш в "скапаната ни столица"? Защо не ни оставиш нас, дето тука сме родени и израснали, да се мъчим? Нямам нищо против селяните, когато си седят на село. Обаче, да идват тук, да ни налагат техните разбирания за живота, да цапат и да трещят денонощно и накрая да ни обявят, че мразят София... това вече е драстично нахалство. Хубаво е, че дойде времето, когато всеки ще си плаща за простотията.

117

Диди

преди 15 години

Относно човекът, пресметнал, че ще плаща 15 бона - за Ваше улеснение съществуват автомивки, автосервизи и автокъщи.

fallback