Опашките за регистрация на автомобили в столичния КАТ достигат до 4-ти километър и са дълги около два километра. Част от шофьорите чакат от вчера на обяд.

Най-лесният начин да се избегне голямото чакане е автомобилът да бъде паркиран на опашката в края на работния ден, когато тя е най-малка, каза шофьорът Иван Димитров. Според него това е единственият начин регистрацията да бъде извършена до средата на следващият работен ден. Шофьорите коментираха, че обстановката е изнервена и водачите често разменят остри реплики.

Според служителя на застрахователно дружество "Бул инс" Калин Балабанов, чиито офис се намира непосредствено до входа на КАТ, една от основните причини за образуването на опашките е новата система за регистрация. Според него ако преди гишетата са били в състояние да обслужат 1200 души, то сега техния брой не надвишава 700 души на ден.

Говорителят на столичния КАТ Любка Маринова каза, че 60 процента от новите автомобили у нас се регистрират в столицата. Общият брой на регистрираните нови коли в страната тази година е 23 640. Една трета от всички автомобили се регистрират в София.

Броят на всички регистрирани автомобили в страната в периода 1 януари - 31 май 2007 година е 147 838, каза Маринова. Тя добави, че от началото на годината до сега в София са издадени около 82 000 свидетелства за регистрация.

По повод на големите опашки от коли, чакащи за регистрация пред столичния КАТ Маринова каза, че обстановката е нормална с оглед на огромния брой автомобили, който се регистрират през последните месеци.

В КАТ - София гражданите са обслужвани на 10 гишета, които работят от 7.30 до 18 часа, каза Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase