Снимка: София Филм Фест
fallback

Мартина Апостолова, влязла в образа на "Ирина" от режисьорския дебют на Надежда Косева взе наградата за най-добра актриса на 43-тия кинофестивал в Хонг Конг.

Филмът продължава своя тур по света и у нас. Имаше успешни участия на "Златната роза" във Варна и 7 международни фестивала през есента на 2018, увенчани с награди, и вълнуваща среща със зрителите на София Филм Фест в началото на март 2019.

Отличието в Хонг Конг е поредната награда на Мартина за ролята й на Ирина в едноименния филм.

Сюжетът ни среща със сервитьорката в малго българско градче героиня. Уволнена в деня, в който съпругът й преживява тежка катастрофа, семейството й изпада в бедност. За да свърже двата края, тя става сурогатна майка. Ежедневните борби, отчаянието и семето на живота, което расте в корема ѝ, надигат нова вълна в този тежък и скапан живот. Ирина бавно започва да разбира какво означава да обичаш и да прощаваш.

"Да носиш дете и да родиш, променя живота на всяка жена. Моя също. Ирина е много лична и много женска (но не феминистка) история за преоткриването на света чрез новия живот. Ирина е филм за прошката. История, която поставя морални и етични въпроси, но едновременно с това ни води на място, където отговорите им губят своето значение. Място, на което прошката е единственият начин за превъзмогване на отчаянието, болката и гнева. Единственият начин да оцелееш.“, споделя Надежда Косева за филма пред София Филм Фест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

LS

преди 5 години

На български език се пише Хонконг ....

fallback