Снимка: София Филм Фест

Филмът, в който Антъни Хопкинс се превръща в прочутия режисьор Хичкок е на Сажа Джервази. Може да го видим от 20.30 часа в зала 1 на НДК, част от програмата на София Филм Фест. Ето какво пише за продукцията Едуард Дъглас от ComingSoon.net.

След огромния успех на „Север-Северозапад“ 60-годишният Алфред Хичкок прочита романа „Психо” от Робърт Блок, вдъхновен от живота на серийния убиец Ед Гейн. Режисьорът толкова харесва книгата, че е готов на всичко, за да заснеме следващия си филм по нея, дори ако трябва да го финансира със собствени средства. В същото време съпругата му Алма изживява драма, защото усеща, че Хичкок е силно привлечен от младите звезди, които ще участват в „Психо“. За да се разведри, тя започва да работи по свой собствен проект за филм с привлекателен и по-млад от нея писател и сценарист.

Хичкок в изпълнението на Антъни Хопкинс е толкова ексцентричен, колкото познаваме режисьора от митовете за него. Той погажда шеги на другите и се цупи като капризно дете, когато нещата не стават по неговия начин. Хичкок е обсебен от бруталните деяния на Ед Гейн до степен, че започва да сънува серийния убиец. Началото на филма е посветено на отношенията между Хичкок и Алма, чиято роля се играе от Хелън Мирън. Алма е загрижена за здравето на съпруга си.

Но присъствието ù в професионалния живот на режисьора е също изключително важно – тя пренаписва голяма част от сценария на „Психо“, без дори да очаква името ù да бъде споменато във финалните надписи. „Хичкок“ е филм за силната връзка между двамата, но киноманите сигурно ще намерят за по-интересни сцените, в които ставаме свидетели на нетрадиционната техника на режисьора на работа с актьорите на снимачната площадка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase