Снимка: София Филм Фест

ВИОЛЕТА СЕ ВЪЗНЕСЕ
Чили-Аржентина-Бразилия,
2011, 110 мин

Реж. Андрес Ууд Виолета Пара (1917–1967) е творец, чийто талант се проявява в пеене, композиране, колекционерство, поезия, изобразително изкуство, скулптура, бродиране и керамика. Икона на поп културата, ковчежник и пазител на изконните чилийски традиции и гениална жена с дълбоко противоречива същност. Виолета Пара седи под навеса, който е построила в Сантяго, и приема хората, които са белязали живота ù. Тя е жива, макар че може би е мъртва. Постепенно ще научим тайните, страховете, разочарованията и радостите ù. Ще се запознаем не само с различните творби, които е оставила след себе си, но и със спомените ù, нейните любови и надежди. Създаденото от нея се представя в това страстно житейско пътешествие, а заедно с него и личностите, които са я карали да мечтае, да се смее и да плаче.

Днес от 21.00 ч. в EURO CINEMA

РАЗКАЗИ
Русия, 2012, 105 мин
Реж. Михаил Сегал
Писател предлага свои разкази в издателство, но оттам му отговарят, че те не биха задоволили читателския вкус и трудно ще се реализират на пазара. Въпреки това всички в издателството, които ги прочитат, са силно впечатлени от въображаемите истории, описани от автора. Първият разказ е за сватбен агент, който може да организира всичко,
включително да програмира бъдещето, а вторият проследява пътя от подкупите на дребно
до двуличието в политиката. В третия служителка в библиотека „Пушкин” помага на полицията,като използва уменията си на ясновидка, подобни на „онези по телевизията”, а в четвъртия срещите на мъж на средна възраст с млада и сексуално ненаситна жена се разнообразяват разговори за историята на Съветския съюз. Тя обожава канала „Animal Planet”, но не знае почти нищо за Троцки.
Днес от 16.00 ч. в кино
„Люмиер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase