Снимка: София Филм Фест
fallback

Тези, които могат да разказват късометражни истории, имат шанс да проверят таланта си в конкурса за късометражно кино, който организира 17-ия Международен София Филм Фест.

Новото филмово състезане ще продължи традицията на Наградата Джеймисън за късометражен филм на фестивала.

В продължение на 10 години ирландското уиски инициира заедно със София Филм Фест конкурс, който провокира много млади кинематографисти в България да представят свои филми, а в не малко случаи и да създадат филми специално за конкурса.

За участие в новия  късометражен конкурс ще бъдат селектирани 12 филма. Крайният срок за предаване на филмите е 31 януари 2013 година.

В състезанието могат да се включат всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2012 година и отговарящи на регламента на конкурса.

Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

За селекцията на 12-те най-добри късометражни филма отговаря специална комисия, която включва режисьорът Светослав Драганов, киноведът Петя Александрова и носителят на наградата в късометражния конкурс Jameson миналата година Неда Морфова.

В началото на февруари ще бъдат обявени 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 17-ия София Филм Фест ще посочи победителя.

Наградата е с обща стойност 7 000 евро и се състои от 1 000 евро парична премия, осигурена от Фондация Роберт Бош, и 6 000 евро в услуги, осигурени от LVT, Камера и Чучков Брадърс, които се получават от режисьора на филма-победител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

xxx

преди 11 години

прекрасна, актуална новина - само ден след крайния срок за участие! Супер! благодаря ви dnes.bg

fallback