Кадър от "Източни пиеси" на Камен Калев. Снимка: София Филм Фест
fallback

Седмица преди официалното откриване на 15-ия Международен София Филм Фест започват прожекции на български филми от последното десетилетие.

От 25 февруари до 3 март едни от най-новите родни продукции ще бъдат завъртяни в Дом на киното.

Сред заглавията зрителите могат да си припомнят няколко игрални дебюта: „Писмо до Америка” на Иглика Трифонова, „Мила от Марс” на Зорница София, "Дзифт" на Явор Гърдев и „Източни пиеси” на Камен Калев.

Включени са и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев, "Подгряване на вчерашния обед" на Костадин Бонев, "Емигранти" на Ивайло Христов и Людмил Тодоров, "Откраднати очи" на Радослав Спасов и други.

Заглавията са подредени от зрители, които са гласували в сайта на феста. Вотът продължава с избиране само на един любим филм.

Програмата за 25 февруари започва с филма на Камен Калев от 18.30 часа, следван от последния проект на режисьора Георги Дюлгеров „Козелът” от 20.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ани

преди 13 години

Като ти гледам правописа се чудя как имаш смелост да се изразяваш във форума.

10

Анонимен

преди 13 години

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ

9

до суперпУтребител

преди 13 години

Батенце,ако знаеш как ме разсмя?Дано да се шегуваш за тия филми.Викаш йекшън му е майката!Българските филми представят жестоката ни гадна действителност,на бездушие и свещена тъпота.

fallback