Някои хора, макар че не са деца, нямат спирачки. Очевидно Стефан Вълдобрев е от тях. Защото в следващите седмици той май хич няма да си почива.

Вече ти съобщихме, че на 13 март той ще има концерт в България за първи път от три години. Повече за него можеш да си припомниш тук.

Освен това, на 14 март, е премиерата на филма "Светът е голям и спасение дебне от всякъде", на който Стефан е композитор.

Постановката "Малка пиеса за детска стая" пък е номинирана за Икар и ще се играе в рамките на Софийски театрален салон на 24 март, а след това, като носител на наградата на Обществото на независимите театрални критици, ще участва във витрината на българския театър, която ще се състои през април, както ни каза Кремена.

След това той започва снимки в новия филм на режисьора Станимир Трифонов, с който преди няколко години заснеха "Изпепеляване".

Аз ти препоръчвам да не изпускаш нито музиката, нито актьорските му изяви. И ако това ти е малко, ето още нещо.

В интервюто, което направихме преди няколко месеца, ти съобших, че скоро Стефан Вълдобрев е завършил кино-режисура в един от най-добрите университети в света – в Чехия. Още тогава той спомена, че предстои да завърши дипломния си филм.

Е, сега той вече е готов и на 12 март дори ще има премиера – от 18.30 в Одеон.

Филмът е късометражен (13 мин.), сниман е на чешки и се казва "Скрито". Разказва историята на един разведен полицай, който живее в непрестанен конфликт с 16-годишния си син.

В същото време бащата има тайна любовна връзка с украинска проститутка от пражки бордей. Вечерта, в която отива при нея, за да й предложи да заживеят заедно, тя ще трябва да обслужи неочакван клиент...

"Скрито" е сниман елегантно и в същото време – класически.

"Не знам дали, защото съм актьор, но разчитах предимно на актьорската игра" – сподели Стефан Вълдобрев за него.

Може би точно за това близките кадри изобилстват, а актьорите играят адски добре. Зад лаконичните и бързо изстреляни реплики в сценария, се крие енергия по-голяма от думите. Тя ни въвлича в простичката история и поне мен ме накара на няколко места да връщам и да гледам отново някои моменти.

Изобщо – ако обичаш късометражните филм – пробвай този. В рамките на същата прожекция е и документалният  "Кралете на времето" - естонската част от „Поколение: Изгубени и намерени”.

Какво още можеш да гледаш на 12 март в рамките на София Филм Фест, виж тук...


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase