Любителите на френското кино ще получат специални подаръци от гиганта сред френските телевизионни канали TV5MONDE в разгара на юбилейния “София филм фест”. Медиата е дългогодишен партньор на фестивала.

Наградите ще бъдат раздадени на зрителите преди прожекцията на френския филм “Дуу-Оп” (Doo-wop) от 21 часа на 15.03.2006 в кино Люмиер – Зала 11 на НДК.

За 20 години TV5 се превърна във втората по гледаемост телевизия в света. Медиата излъчва в 200 страни, чрез 8 канала, предавани в 160 милиона домакинства и 3 000 000 хотелски стаи.

TV5 е безплатна програма, чиято основна цел е да разпространява френския език и култура. За да затвърди тази позиция, каналът участва активно в културния живот на България чрез многобройни партньорства, между които вече 6-годишното успешно сътрудничество със “София Филм Фест”.

В началото на 2006 година TV5 промени името си на TV5MONDE и разнообрази своята програма, за да я адаптира към световните тенденции и културното многообразие на всички страни, където се разпространява.

ТV5MONDE предлага на зрителите френски филми, сериали, информационни емисии, забавни предавания, музика, спорт.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase