Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Всички страни от БРИКС, не на думи, а на дела, оказват положително влияние върху глобалната стабилност, такъв курс е особено важен сега. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща на върха на БРИКС в ограничен състав, съобщава ТАСС.

Oще по темата

„Всички наши държави са за равенство, добросъседство и взаимно уважение, за утвърждаване на високите идеали на приятелство и хармония, за всеобщ просперитет и благополучие, не на думи, а на дела, те показват отговорност за бъдещето на в света и имат наистина положително въздействие върху състоянието на глобалната стабилност и сигурност, дават значителен принос за решаването на наболели регионални проблеми“, добави още Путин.

Той подчерта, че именно това е същността на стратегията за курс на БРИКС на световната сцена. В същото време, отбеляза Путин, този курс отговаря на стремежите на основната част от международната общност, така нареченото глобално мнозинство.

„И именно този курс е особено търсен в сегашните условия, когато в света се случват наистина драматични промени“, подчерта руският президент.

Откривайки срещата на върха, Путин отбеляза, че всички присъстващи са свидетели на динамичното развитие на БРИКС, на укрепването на нейния авторитет и влияние в световните дела. Според него държавите, участващи в асоциацията, имат наистина огромен политически, икономически, научен, технологичен и човешки потенциал.
„В същото време ние сме обединени от общи ценности и мирогледи, справедливо е да се каже, че БРИКС включва хора с подобно мислене – суверенни държави, представляващи различни континенти, модели на развитие, религии, самобитни цивилизации и култури“, заяви Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 часа

българия я канят само да мие *** и слугува, ама българските граждани са специалисти по това да философстват каква е ролята на Русия в глобалната политика... Колкото по нищожна е държавата, толкова повече се бие в гърдите народа й колко са велики ... Ама иначе българия на три морета, пет океана, шест планети....

10

Анонимен

преди 3 часа

Кога ще пускате крипторубли?

9

Анонимен

преди 3 часа

Светът няма как да е стабилен, когато на лидерите на най-големите държавни лидери им трябват бастуни и памперси. Байдън на 81, Тръмп на 78, Моди на 74, Лула на 78, Си на 71, Путин на 72, иранския коч на 84, саудитския пръч на 88, Ердоган на 70, египтянина на 70 след 3 седмици. И БРИКС точно са експерти в геронтокрацията. А на Маркон се смеят, че си падал по баби. Тия пенсионери населението на повече от половината свят изклатиха.

fallback