Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Неотдавнашните изявления на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, че Вашингтон е готов за ядрени преговори без предварителни условия с Русия, Китай и Северна Корея, са „измама“, каза руският външен министър Сергей Лавров, пише Ройтерс.

Oще по темата
„Призивът да се говори за стратегическа стабилност, за контрол върху ядрените оръжия без предварителни условия е измама“, каза Лавров пред новинарското издание „Аргументи и факти“. „Какво означава „без предварителни условия“? Това означава, че американците си запазват правото да ни обявяват за враг в своите доктринални документи."

Лавров заяви, че изявлението означава, че Вашингтон си запазва правото официално да обяви, че целта му е да нанесе "стратегическо поражение" на Русия на бойното поле.

Нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. и продължаващата война там предизвикаха най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г., когато Съветският съюз и САЩ бяха близо до ядрена война.

Русия нарича действията си в Украйна специална военна операция, обвинявайки Вашингтон и партньорите му от НАТО, че водят хибридна война в Украйна. Киев и неговите западни съюзници казват, че агресията на Москва е непредизвикан империалистически опит за заграбване на земя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Христо Христов

преди 2 часа

Естествено, че няма да говорят със сащ. Единствено p'и'тник в мyцунaта на Бaйдън е заслуженият отговор!

28

БРАТУЖКИМ

преди 5 часа

РУСИЯ И АДОЛФ =НА ВТОРАТА. СВЕТОВНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ.РУСИЯ СЕ ОТМЯТА САЩ И БРИТАНИЯ СПАСЯВАТ РУСИЯ. СЕГА. РУСИЯ=ЕДНОЛИЧЕН ВОДАЧ НА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ...АКО ИМА ГОСПОД РУСИЯ. .ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРЕБЕНА ДОКРАК...ИНАЧЕ ЗЕМНОТО КЪЛБО ЩЕ Е ЕДНО ОГРОООМНО РУСКО Г*О*В*Н*О!!!...

27

емо

преди 5 часа

войната в украйна е в резултат от действията на сащ и колективния запад - организираният от сащ майдан, в резултат на който беше свалено законното правителство на янукович и на власт дойдоха крайни националистически и пронацистки формации; неспазване на Минските съглашения, с подкрепата на гарантите германия и франция: отровеният геноцид спрямо руснаците и руския език. руснаците търпяха от 2014 г. тези и други неща, докато търпението им се изчерпа. това са причините - на тях територия не им тряъ

fallback