Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Изборите в Молдова не са били свободни, а резултатите им показват "трудно обяснимо" увеличение на гласовете в подкрепа на президентката Мая Санду и Европейския съюз, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Почти окончателните резултати от референдума за членство в ЕС сочат, че гласувалите с "да" печелят крехко мнозинство от 50,17%, след като Санду заяви вчера, че вотът е бил помрачен от "безпрецедента" външна намеса.

Говорителят каза още, че неофициалната вчерашна среща между руския президент Владимир Путин и колегата му от Обединените арабски емирство (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е продължила до полунощ. Пусков отказа да отговори пряко на въпроса дали севернокорейски войници ще се бият в Украйна, но каза, че е суверенно право на Москва да развива връзки с Пхенян във всички области.

Въпросът за севернокорейските войници трябва да бъде отправен към руското министерство на отбраната, изказа мнение Петков и увери, че сътрудничеството на Русия със Северна Корея не е насочени срещу трети страни. Песков допълни, че Южна Корея твърди едно за севернокорейските войници, но Пентагонът твърди друго и заявява публично, че не може да потвърди тази информация. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

249

Анонимен

преди 10 минути

Никъде където мине Сашко Сорос, не може да се говори за свободни избори........

248

Сата НАТО

преди 1 час

Руслямизмът трябва да се изкоренява

247

Анонимен

преди 1 час

Молдова се компрометира от автономната област Гагаузия, гагаузите са етнически търци-християни и те са твърдо ЗА Просията. Нашия Копейкин е също гагаузин.

fallback