Руски награждаван войник си взе отпуска и така и не се върна на фронта. Но не защото е дезертирал, а защото... стана жена.

Максим Перов е роден през 2000 г. в Нижни Тагил, Свердловска област. Израства в семейство на военни, а по-късно баба му предлага да го изпрати в Уляновското суворовско училище.

След като завършва институцията, Максим решава да не следва стъпките на родителите си и се записва като софтуерен инженер в Санкт Петербург. Той изпитвал ефектите на половата дисфория (когато физическият пол не съответства на възприятието на човека) от детството си и е разбрал, че не е сексуално привлечен от момичета. Въпреки това обаче Максим се жени. Ала връзката му не продължава дълго.

През 2021 година, вече разведен, Максим все пак отишъл да служи в армията за пари. След началото на войната в Украйна той се присъединява към групата "Център" и воюва в района на Краснолиманск и Изюм. За храбростта си той  дори е награден.

След това Перов получава ваканция, по време на която отива в Санкт Петербург, купува си бяла перука и започва да ходи с нея. 

Той все пак се връща на фронта, но когато през лятото на 2023 година, когато разбира, че скоро Русия ще забрани, смяната на пола, Максим излиза в "спешна ваканция". Почивката използва за да смени самоличността си. В службата по вписванията в Нижни Тагил той става Максин Юриевна Перова. След това, вече като момиче, отива в отдела за персонал на военното поделение за да пожелае да продължи службата си. Максим обаче е уволнена.

През лятото на 2024 г. Максим Перова постъпва в Санкт Петербургския университет по информационни технологии, механика и оптика според квотата за участници във войната срещу Украйна. Сега работи във вейп шоп, пие хормони и не смята да се подлага на операция. Казва, че за да се чувствате комфортно, е достатъчно да смените документите и вида си.

В същото време Максим изтри всички публикации отпред от канала си в Telegram, защото "сега все пак е момиче".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase