Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Володимир Зеленски, президент на Украйна, заяви, че въоръжените сили на страната му продължават да настъпват в руската Курска област и от началото на деня са се придвижили с един до два километра напред в различни посоки, предаде Ройтерс.

На видеоклип, качен в неговия официален акаунт в Telegram, Зеленски разговаря чрез видеовръзка с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Олександър Сирски, който докладва, че от началото на трансграничното настъпление са взети 100 руски военнопленници.

Междувременно Генералният щаб на ВСУ обяви, че украински военни са унищожили през нощта руски изтребител бомбардировач Су-34 в Курска област, докато са изпълнявали бойна мисия.

"Работата по елиминирането на окупаторите, тяхното оборудване и оръжия продължава непрекъснато", се казва в изявлението, публикувано в Telegram.

От Ройтерс все пак уточняват, че не е в състояние да проверят тези твърдения чрез независими източници. / БТА


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Истина е

преди 1 месец

Настъпват яко мотиката, всеки ден гледам нови и нови кадри на укринските войничета, размазани, кой с глава, кой без глава, на части се търкалят по паланките, западни бронирани машини най различни видове горят по един същ начин. Сега лъжат най много защото са в задънена улица. Това си личи по постоянните фейк новини, които изведнъж започнаха да бълват една след друга. За тая краткотрайна смешна авантюра си стопиха резервите, западната техника изгоря и до няколко дни нищо няма да остане

86

До 90

преди 1 месец

Няма тълкования , а факти ... Руснака е умирал от глад , а за оръжие да не говорим... Те преди войната са умирали от глад заради сталинизма , да не говорим по време... Русия не е попадала на нормален от времето на Ленин , това са факти.. най-голямата държава в света с най - много ресурс и средна заплата 1000$ ... Това са факти, не е тълкуване

85

Анонимен

преди 1 месец

Нали само щяха да си защитават територията и затова им помагахме? Фронтът е на друго място, не е в Курск. Вървят през пустеещи територии и тероризират мирни жители, докато войната се води на съвсем друго място. Платените им защитници по всички телевизии са се покрили дълбоко и сигурно се чудят как да лъжат от тук нататък.

fallback