Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Днес беше обявено извънредно положение в цяла Белгородска област заради продължаващите атаки от страна на украинските сили, каза областният управител Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
„Ситуацията в Белгородска област продължава да бъде крайно трудна и напрегната. Всекидневни обстрели от  страна на въоръжените сили на Украйна, разрушени къщи, ранени и убити цивилни“, каза областният управител във видео на канала си в „Телеграм“.

„Затова взимаме решение, считано от днес, да обявим извънредно положение на регионално ниво за цялата Белгородска област с цел допълнителна защита на населението и оказване на допълнителна подкрепа на пострадалите, след което ще отправим молба към правителствена комисия за обявяване на извънредно положение на федерално ниво“, каза Главчев.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 1 месец

Идеята дойде от размяната на заложници. Зеленски смръкнал кока и му дошла идеята: Еврика, Русия разменя заложници, ще разменим Белгородска област за Донбаска област.

159

Анонимен

преди 1 месец

Белгородска народна република.

158

Анонимен

преди 1 месец

Това нещо не ме впечатлява а ме дразни неимоверно и ме кара да се чувствам зле. Прилича ми на нахлуването на Хитлер през 1941 г. само че вече куцо и сакато се втурна напред в тази инвазия. И наистина не знаем каква е истината защото руските телевизии бяха спрени. Това нещо трябва да спре колкото се може по - бързо и е крайно време да оставят Русия на мира. Обвиниха я в хиляди смъртни грехове но реално кои са грешниците? Не знам .

fallback