Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа и американски генерал Уесли Кларк предупреди за възможността от нови конфликти на Балканите, като обвини Сърбия, че работи в интерес на Русия, съобщава босненският портал Кликс.

В интервю за Радио Свободна Европа Кларк заяви наред с други неща, че Сърбия е "магнит, който привлича руския империализъм към Балканите" и предупреди, че ако тази страна не спре в Украйна, може да има нови конфликти на Балканите.

Американският генерал заяви още, че "Сърбия е дестабилизиращ фактор в Косово и в Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина". "Пътят към решението е да победим Русия в Украйна, да намалим подкрепата на Русия за Сърбия до друго ниво, така че Сърбия да разбере, че нейното бъдеще е със Запада", каза Кларк.

"Когато сърбите разберат това, няма да има проблем с Косово“, заяви американският генерал.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 1 месец

Платеният рушки трошляк все не улучва правилната страна на триъгълника и се движи по хипотенузата. Хааа насам,ха натам. Хипотенузите се трошат най лесно.))))

56

Анонимен

преди 1 месец

Сърбия е магнит за американски и натовски бомби , включително и с обеднен уран . Разказаха ги като страна и икономика 1999 . За какъв руски империализъм може да става дума . От обединения уран северозападна България още си тегли последствията . Май по за втори фронт срещу Русия иде реч . Неуспехите с Грузия и прословутия американски закон за чуждите агенти неставащ за грузинската нация трябва да посеятразкол другаде .

55

бг

преди 1 месец

Сърбите получиха наай-модерните руски танкове и много друго оръжие преди нуколко години -Как минаха приз българия само Буци знае.В сръбската скупщиня се чертаят карти в които сърбия стига до черно море.Идеята да навлезат от запад към София от от изток да направят десант руснаците кто за тази цел създават руско предмостие по краайбрежните селища.И особено на устието на Камчия -любимо място за руски десант И това ще е краят на България-мечтата на русоофилите.

fallback