Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Oще по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

303

Юлиян до 303-3

преди 3 седмици

Горе-долу това са писали тогавашните "медии" в "обединената под знамената на Третия Райх и великият Фюрер" цивилизована,"демократична Европа".80 години оттогава,а разлика-"йок".

302

Юлиян до 303-2

преди 3 седмици

...решиха да изоставят няколко украински населени места,които нямат "особено стратегическо значение" в момента и да заемат по-добри от"стратегическа гледна точка" позиции на двайсетина километра западно от въпросните населени места.Маньовърът беше проведен успешно.Новите позиции на частите на обединената европейска коалиция ще дадат по-добри възможности за внезапни контраатаки и изненадващи удари в дълбочина на противниковата отбранителна линия.

301

Юлиян до 303-1

преди 3 седмици

За английските не знам.Мога да ви кажа за германските и българските:"Доблестните рицари на Третия райх,сражаващи се за бъдещето на обединена,демократична Европа,носещи светлина и нов,справедлив ред на тъмните субекти населяващи империята на тъмнината и злото на изток от цивилизованите европейски народи, днес постигнаха забележими успехи на фронта,унищожавайки противника и нанасяйки му чувствително поражение.По тактически съображения,с цел скъсяване ширината на фронта,доблестните германски рицари

fallback