Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Съединените американски щати считат, че ракетен удар по Израел от страна на Иранските проксита е неизбежен.

Според САЩ и техните съюзници предстоят мащабни ракетни удари или удари с дронове от страна на Иран или подкрепяни от Иран военни организации и паравоенни милиции. Това би означавало значително разширяване на конфликта в Близкия изток, сммятат експерти.

Потенциалното нападение, при което вероятно ще бъдат използвани високоточни ракети, може да се осъществи през следващите дни. Според анализаторите въпросът е по-скоро кога, а не дали, основавайки се на оценките на американското и израелското разузнаване. Европейските компании започнаха да реагират на новината като Lufthansa, например, спря всичките си полети до Техеран.

В ранните часове на деня Русия атакува Киев с високо скоростни балистични ракети Кинжал.

Атакуван е бил и западният регион на Украйна, който граничи с Полша. При нападението е бил повреден обект от критичната инфрастуктура в Киевска област, съобщава офисът на регионалния военен губернатор, без за уточнява какво точно е било поразено.

Полша също вдигна своите изтребители, което е стандартна реакция, когато Украйна е подложена на мащабна руска атака в граничните райони. Последните месеци Русия провежда ракетни атаки срещу Украйна. Целите са енергийни съоръжения и пристанищна инфраструктура. Очевидната цел е да се отслаби икономиката на страната.

Русия се стреми да се възползва от уязвимата отбрана на страната и недостига на амуниции заради забавянето в американските оръжейни доставки. Отделно от това, вторият по големина източен град, Харков, също е бил ударен, най-малко 10 пъти тази сутрин. В резултат е имало прекъсване в електрозахранването.

Още във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 месец

Мюсюлманите не обичат никого, дори себе си. Затова не обичат Израел. Завист и омраза. Затова не се трогват от милионите избити от самите тях деца в Судан, Йемен, Сирия, Ирак. Затова крещят смърт на Европа и Америка, ама ходят да живеят там. Уж много се радват на Русия, ама и там правят атентати. А точно Европа им създаде държавите на тия араби, съседи на Израел. По същото време. Неблагодарни животни са това, пещерни диваци!

23

Комрад Сталин

преди 1 месец

Запада гори, избягалите там мигранти са се изпокрили по дупките си и плахо подават муцунки надявайки се на парче сиренце по милост....... ах тези санкции бухахахахахах

22

Анонимен

преди 1 месец

Някой знае ли защо никой от съседите на Израел не ги обича, харесва или понася? Прави впечатление наистина, а и че това е от вчера. Имам чувството, че постоянно живеят със съзнанието, че са някакви изкупителни жертви, но пък и богопомазани същевременно, но за какво и защо наистина не ми е ясно. Все са в конфлик с някой от съседите си (всичките?). Защо не ги обичат?

fallback